ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η πτώση της τυραννικής ολιγαρχίας είναι απαραίτητη για να σωθεί η κοινωνική συνοχή της Ελληνικής φυλής. Η σεισάχθεια για τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό είναι ένα καλό πρώτο βήμα μετά την πτώση των ολιγαρχικών τυράννων.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών και των ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της εξουσίας από το πασοκ είναι πρωτοφανής.

Χρειαζόμαστε μια σεισάχθεια*.

Μας είναι απαραίτητη μια σεισάχθεια για να σωθεί η κοινωνική συνοχή της Ελληνικής φυλής.

Φυσικά πρέπει πρώτα να φύγει η τυραννική ολιγαρχία που έχει κάτσει στο σβέρκο μας και ξεπουλάει την περιουσία μας ενώ ταυτόχρονα μας εξαθλιώνει.


Το τί είναι η σεισάχθεια* μας το εξηγεί το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο στο αντίβαρο:

Σεισάχθεια είναι η ανακούφιση της κοινωνίας από το βάρος εξυπηρέτησης συσσωρευμένου χρέους. Όταν το «άχθος» (βάρος) «αποσείεται» (μικραίνει σημαντικά ή εξαλείφεται ακόμα). Έμεινε στην Ιστορία από την κοινωνική μεταρρύθμιση του Σόλωνα, στην προ-κλασική αρχαία Αθήνα, εκεί στις αρχές του 6ου π. Χ αιώνα…

Σε κάθε ιστορική εποχή όταν το χρέος της κοινωνίας γίνεται δυσβάστακτο και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πλέον, υπάρχει παράλυση, οικονομική συρρίκνωση, πολιτική αποσταθεροποίηση και πολιτιστική καθίζηση.

-- Αν δεν ανακοπεί αυτή η «κάτω βόλτα» από μέτρα σεισάχθειας, η κοινωνία βυθίζεται στην πλήρη παρακμή.

-- Αν, αντίθετα, υπάρξουν μέτρα σεισάχθειας, η οικονομική ανάκαμψη είναι άμεση και η κοινωνική αναζωογόνηση συνήθως θεαματική.

Η ιστορία της Ρώμης (από τους αδελφούς Γράκχους ως τον Διοκλιτιανό), αλλά και του Βυζαντίου, είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα. Η νεώτερη ευρωπαϊκή ιστορία το ίδιο. Και η Αμερική δεν αποτελεί εξαίρεση…

Ακόμα και ο πληθωρισμός είναι μια «νομισματική σεισάχθεια» που επιδρά μέσω απαξίωσης του συσσωρευμένου χρέους – αλλά με παρενέργειες πολύ οδυνηρές για όλους…

Ή αλλιώς ο πληθωρισμός είναι η εκδίκηση στους τοκογλύφους. Αν γίνει έγκαιρα η σεισάχθεια και περιοριστούν οι τοκογλυφικές πρακτικές, τότε δεν χρειάζεται πληθωρισμός στη συνέχεια…

Όσο περισσότερο στηρίζεται μια κοινωνία στο χρήμα τόσο περισσότερο απαραίτητο είναι να εμποδιστούν όσοι διαχειρίζονται το χρήμα να λειτουργήσουν ως καρτέλ (έννοια πολύ συγγενής προς τη νόμιμη τοκογλυφία).

Η κυκλοφορία του χρήματος δεν πρέπει να οδηγεί σε υπερβολική συγκέντρωση ισχύος, ούτε σε ασφυκτικό έλεγχο πάνω στην υπόλοιπη οικονομία.

Η αγορά απαιτεί συνεχή διάχυση: εισοδήματος, πλούτου ευημερίας και ιδεών. Αν η συγκέντρωση (τραπεζικής) ισχύος εμποδίζει τη διάχυση, τότε ο δυναμισμός του συστήματος αναστέλλεται. Και το ίδιο το σύστημα της αγοράς – που είναι εξ ορισμού ιδιαίτερα δυναμικό και δεν αντέχει καθεστώς ασφυξίας – καταρρέει.
_________________________________________________________________

Σεισάχθεια είχε κάνει και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος επι επταετίας διαγράφοντας τα αγροτικά χρέη.

το παρακάτω κείμενο το βρήκα στο ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης, τόσο που κάθε μέρα μας βάζουν και ένα άρθρο για σένα μήπως και αναστηθείς, ή ακόμα χειρότερα μήπως κάποιος άλλος αρχίσει να σκέπτεται σαν και σένα και τους βάλει σε μπελάδες.
Κανείς πια δεν θυμάται ότι μας άφησες με άδεια κασόνια από όπλα να πολεμήσουμε τους τούρκους, και πήγες και πηρές, χωρίς ντροπή , Phantom f4, υποβρύχια, Corsair AMX30 και πυραυλακατους.!

Γιατί βρε άθλιε;

Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.

Άθλιε
εγώ την αγαπούσα την καλυβούλα μου, και όταν βλέπω στον Sky σκηνές από την Αφρική, όλο κλαίω, γιατί μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.

Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα,
αλλά νόμιζες ότι μπορούσες να μιμηθείς και τον Σόλωνα και εφάρμοσες και σεισάχθεια διαγράφοντας τα αγροτικά χρέη του μπαμπά μου. Βέβαια εσύ ποτέ δεν έμαθες ότι ο διευθυντής της Αγροτικής, κ. Δρακουμελ, έπαθε καρδιακό μετά αυτό, αλλά εγώ το έμαθα μετά όταν είδα το όνομα του στους νεκρούς του ...πολυτεχνείου.
Αλήθεια ρε Σάββα για πες μας πως γίνεται αυτό;
Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους κινέζους με του βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε ο μπαμπάς και δεν το έδινες στον δημοκράτη τον Λούλη να ζήσει και αυτός.

Τί κατάφερες άτιμε;

Τώρα όμως είμαι ευτυχισμένος και το δίνω σε δυο μόνο (δημοκρατικές) εταιρίες και ξεσκίζομαι στο φράγκο, τόσο, που κάθε Χριστούγεννα δίνω δωράκια στην εθνική.

Καταραμένε βλάκα με την κακία σου έμεινες.

Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το λέω για να δείξω στους νεώτερους ποσό αντιδημοκρατικός ήσουν και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει.

Αχρείε Παπαδόπουλε,
αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο,την στολή σου, στο κράτος, αφού σκάφτομαι να σε ξεθάψω και να την δώσω στον λαμπρό Πετσάλνικο υπέρ πατρίδας.

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον πρίνο;

Σίγουρα σκόπευες στην μόλυνση της ατμόσφαιρας μιας και ήσουν αμερικανοκίνητος.
Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες στην Πτολεμαΐδα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους φιλίππους με τους ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο.

Τέλος σιχαμερέ φασίστα
αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία.
Νάνε καλά ο εθνάρχης μας και ο λαμπρός του ανιψιός.
Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του γιομ κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες και την βρήκες από τον θεό (τον ιδιωτικό τους θεό, ναι υπάρχει και τέτοιος!!).

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21

το παραπάνω κείμενο το βρήκα στο ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ... ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;... Μήπως είναι μια ακόμη εξαγγελία της τυραννικής ολιγαρχίας που στοχεύει στην εξομάλυνση της πολυπολιτισμικής πορείας της Ελληνικής κοινωνίας;

Έκανα το παρακάτω σχόλιο στο blog αλλενάκι στην ανάρτηση με τον τίτλο:
Tι εννοεί η κυβέρνηση με διανομή δωρεάν γης σε “εποίκους”; Μήπως εννοεί ότι θα μοιράσει Ελληνική γη σε λαθρομετανάστες;

Είναι πράγματι πολύ ύποπτη η προσθήκη των λαθροεποίκων στην ανακοίνωση των ολιγαρχικών τυράννων.
Δεν με αιφνιδίασε όμως, επειδή γνωρίζω ότι εφαρμόζουν (οι τυραννικοί ολιγάρχες) τα αντίθετα των ορθών λύσεων που έχω προτείνει (* & **) για να εξέλθουμε της τεχνητής κρίσης με την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
_________________________________________
*Η πρόταση 8).
(ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΤΩΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.)
στην ανάρτηση μου με τον τίτλο:
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
εμφανώς μιλάει για φτωχές Ελληνικές οικογένειες και για πολύτεκνες Ελληνικές οικογένειες και όχι για λαθροεποίκους.
_________________________________________
**(ολόκληρη η ανάρτησή μου ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμo) http://tonhsitouhliou.wordpress.com/2010/11/28/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5-2/

η ανάρτηση στην οποία έκανα το σχόλιο ακολουθεί παρακάτω:

πηγή: ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ... 'Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ
αναδημοσίευση: αλλενάκι

ΔΩΡΕΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ... ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;...

Εχθές είδα σε πολλές ιστοσελίδες έναν άκρατο πανηγυρισμό για την “πολύ σωστή” κίνηση της κυβέρνησης να δώσει για μακροχρόνια μίσθωση αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση.
Αυτό που με εξέπληξε και με έκανε πραγματικά έξαλλη είναι η περιγραφή της είδησης:
“Η κυβέρνηση θα διαθέσει με συμβολικό ενοίκιο αγροτική γη που ανήκει στο Δημόσιο σε ακτήμονες, γεωργούς με μικρούς κλήρους, εποίκους και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έτσι νέα διέξοδο στον αγροτικό κόσμο που έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.” ΠΗΓΗ e-go.gr
  • Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση εξαργυρώνει επιταγές προς “τα παιδιά της Υπατείας” ή οποιεσδήποτε άλλες “επιταγές” έχει υπογράψει εν αγνοία μας!
    (σσ.Α. σωωώπα!)
  • Δεν θέλω να πιστέψω ότι προσπαθεί να εδραιώσει τους λαθρομετανάστες στην χώρα κάνοντας τους γαιοκτήμονες! (σσ. Α. ξανά σωωώπα!)
Από την άλλη όμως…
  • έποικος είναι αυτός που έχει πάει και έχει εγκατασταθεί σε άλλη χώρα από την δική του και μάλιστα οργανωμένα από το κράτος που επιδιώκει την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης μίας περιοχής.
    (πχ Τούρκοι έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο)
  • Άλλη έννοια της λέξης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
  • Ποιοι είναι λοιπόν οι “έποικοι” στην Ελλάδα;
  • Ποιος αποφάσισε την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης πχ στην Μακεδονία;
Αρκετοί φίλοι μου είπαν ότι μάλλον το υπουργείο εννοεί Έλληνες άλλων περιοχών οι οποίοι θα θελήσουν να μετεγκατασταθούν ώστε να αναλάβουν τις αγροτικές γαίες πχ Θεσσαλός στην Μακεδονία.
  • Επειδή όμως μιλάω και γνωρίζω αρκετά καλά την γλώσσα μου…
    αυτοί στα Ελληνικά δεν λέγονται “έποικοι”!
Αν στο υπουργείο δεν ξέρουν τι γράφουν… δικό τους θέμα!
Αν έχουν γεμίσει αμερικανοσπουδαγμένους αμόρφωτους συμβούλους… και πάλι δικό τους θέμα!
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αλλαγή της ανακοίνωσης!
Είτε ξέρουν τι γράφουν και τι εννοούν (πράγμα που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και ελπίζω να μην ισχύει!) είτε όχι (πράγμα που εκτός από ανίκανους τους καθιστά και γελοίους!) αν δεν αλλάξουν το κείμενο αφήνουν ανοιχτό ένα τεράστιο παράθυρο για οποιονδήποτε κακοπροαίρετο.
Πρέπει λοιπόν κάποιος να ασχοληθεί και να τους ζητήσει να είναι έστω “τυπικά” σωστοί στην διατύπωση της ανακοίνωσης γιατί αυτή την φορά… η ουσία είναι στους τύπους!
Απλή κοινή λογική…

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Προχωράει η αναπόφευκτη σύγκρουση Ελληνικού λαού - τυραννικού καθεστώτος.

πηγή: προεδρική δημοκρατία


Όπως το είχαμε (ακόμα και επί ημερών ΝΔ) προβλέψει, ότι η νέα Κυρίαρχη Ιδεολογία που θα επικρατούσε στη χώρα μας, θα ήταν η «Έξοδος από την Κρίση», έτσι ακριβώς και έγινε. Όμως, πάνω στο θέμα αυτό, παρατηρούμε όλοι μας, μια τεράστια διάσταση μεταξύ λαού και καθεστώτος, σε ότι αφορά τον προτεινόμενο τρόπο για την έξοδο από την κρίση.

Οι μεν καθεστωτικοί (δηλαδή οι ολιγαρχίες των ελληνικών κομμάτων και οι κρατικοδίαιτοι προστάτες τους), επιθυμούν να μην πειραχτεί το πολιτικό σύστημα, πάνω στο οποίο στηρίζεται το καθεστώς τους, αλλά να εξευρεθούν τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα, που θα φορτωθεί όμως ο λαός,....
για την έξοδο από την κρίση με μέγιστο όραμα, την επιστροφή στις αγορές και τα δανεικά!!!, αντίθετα ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για να βγούμε από την κρίση, είναι να αλλάξει πρώτα το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Ειδικότερα, το μεν καθεστώς δεν θέλει να αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τα πάνω (δηλαδή να μην αλλάξει το ίδιο), απεναντίας προσπαθεί να αλλάξουν τα κάτω, προκειμένου να διασωθεί το ίδιο και ταυτόχρονα  να εκμεταλλευτεί τον λαό προς όφελός του,  ο δε λαός θέλει να αλλάξουν τα πάντα από πάνω μέχρι κάτω.

Εδώ ακριβώς θα παιχτεί το παιχνίδι της ιστορίας στη σημερινή Ελλάδα.

Ποιος θα είναι ο νικητής;;

Η σύγκρουση αυτή υποβόσκει και αδρανοποιεί σιγά σιγά τα πάντα, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος φορέας από την πλευρά του λαού για να εκδηλωθεί πλέον ανοιχτά αυτή η σύγκρουση.
Τα πολιτικά κόμματα, ως μέρη της καθεστωτικής ολιγαρχίας,  δεν αποτελούν λαϊκή λύση, στο μέτρο που δεν θέλουν να αλλάξουν και να βάλουν το λαό στο παιχνίδι. Αρνούνται ακόμα και το δημοψήφισμα. Τα διάφορα κινήματα που εμφανίζονται, είτε καπελώνονται από τους «επαναστατικούς» βραχίονες του καθεστώτος (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.), είτε συκοφαντούνται και ευτελίζονται από την προπαγάνδα του καθεστώτος στα ΜΜΕ.

Όμως αυτό το καθεστώς, όπως απέδειξαν οι περιπτώσεις της Κερατέας και του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι τρομερά ευάλωτο και φοβισμένο και δυστυχώς αυτό το υπό κατάρρευση καθεστώς, είναι επικίνδυνο για την πορεία της χώρας και κυρίως για την διασφάλιση των εθνικών μας θεμάτων.  

Τα διαλυμένα και ανύπαρκτα ελληνικά κόμματα υπάρχουν μόνο χάρη στην προβολή τους από τα ΜΜΕ και τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν. Στον λαό δεν εκπροσωπούν πλέον τίποτα, πέραν των κομματικών τους μελών και ιδίως των κομματικών στελεχών.

Μια περίεργη ηρεμία πριν την έκρηξη.

Έθνος και Ελευθερία: Οι εχθροί της Παγκοσμιοποίησης

πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
το είδα στο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ακούμε συνεχώς ότι η "Αριστερά πολεμάει την παγκοσμιοποίηση", ότι υπερασπίζεται τα "κοινωνικά δικαιώματα και το περιβάλλον". Καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η Αριστερά δεν μπορεί ποτέ να πολεμήσει την παγκοσμιοποίηση διότι είναι κλώνος μίας παγκόσμιας και οικουμενικής ιδεολογίας: του κομμουνισμού. Η Αριστερά είναι παιδί της Α' Διεθνούς που είχε ως στόχο την συνένωση όλων των σοσιαλιστικών-κομμουνιστικών κομμάτων με σκοπό την "παγκόσμια επανάσταση". Η Αριστερά ήταν πάντα διεθνιστική και πολέμια των εθνικών διαφορών και πολιτισμών, αφού για αυτή ο άνθρωπος δεν έχει εθνική ταυτότητα και ιστορία αλλά μόνο κοινωνική θέση στην παραγωγική διαδικασία: "οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα".

Η Αριστερά από την ίδρυση της Α' Διεθνούς το 1864 έως και την πτώση του κομμουνισμού το 1989 αγωνίσθηκε λυσσαλέα να πραγματώσει την παγκοσμιοποίηση του κομμουνισμού. Τα μέσα που χρησιμοποίησε ήταν η βία και ο ολοκληρωτισμός. Οι σφαγές του Στάλιν, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως του Μάο, τα πογκρόμ των Ερυθρών Χμερ και τα εγκλήματα των εντολοδόχων του Ζαχαριάδη στην Ελλάδα ήταν ενταγμένα στον ίδιο παγκόσμιο σκοπό: την εδραίωση του κομμουνισμού σε πλανητική κλίμακα.

Πως λοιπόν να μας πείσει η Αριστερά ότι είναι "εχθρός της παγκοσμιοποιήσεως"; Αντιθέτως, ήταν και είναι, ένας από τους καλύτερους κλώνους της παγκοσμιοποιητικής διαδικασίας, δίδυμο τέκνο του "φιλελευθερισμού χωρίς σύνορα", τον οποίο, υποτίθεται πολεμάει. Αν είναι έτσι τα πράγματα ποιος μπορεί να βάλει εμπόδια στην παγκοσμιοποίηση και στην κατάλυση των εθνικών συνόρων που αυτή συνεπάγεται; Μόνο η ύπαρξη κυριάρχων εθνών-κρατών θέτει εμπόδια στην παγκοσμιοποίηση σήμερα.

Οι κυριότεροι φορείς της παγκοσμιοποιήσεως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ο.Ν.Ε., ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Δ.Ν.Τ. και η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και όλοι οι Οργανισμοί που προωθούν το "εμπόριο χωρίς σύνορα" και την "ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων και εργαζομένων". Κοινός εχθρός όλων αυτών είναι η εθνική κυριαρχία. Διότι κάθε έθνος που είναι κυρίαρχο δεν επιτρέπει σε αυτούς τους Οργανισμούς την απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές του ή στις πλουτοπαραγωγικές του πηγές. Κάθε κυρίαρχο έθνος προστατεύει την εθνική του οικονομία, όπως προστατεύει και τον εθνικό του πολιτισμό από αλλότρια ιδεολογήματα, και κατοχυρώνει την πολιτική του αυτονομία στους διεθνείς οργανισμούς.

Για παράδειγμα, πως η Ε.Ε. θα μπορεί να ελέγχει την πετρελαϊκή πολιτική της Νορβηγίας όταν η τελευταία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. και θεωρεί το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας εθνική της υπόθεση; Πως μπορεί η Ε.Ε. να χειραγωγήσει τα επιτόκια και τη φορολογική πολιτική στην Ο.Ν.Ε. όταν η στερλίνα, το ελβετικό φράγκο ή τη σουηδική κορώνα είναι ανεξάρτητα εθνικά νομίσματα στις διεθνείς χρηματαγορές; Πως οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να προωθήσουν την βιο-τεχνολογία στον αγροτικό τομέα σε παγκόσμια κλίμακα, αν δεν την επιβάλλουν μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου; Πως οι δυτικές χώρες θ' αφαιμάξουν τον φυσικό πλούτο της Αφρικής και της Ασίας αν δεν επιβάλλει το Δ.Ν.Τ. ως πανάκεια την απορύθμιση (deregulation) των αγορών τους;

Μόνο το έθνος σήμερα εγγυάται την ελευθερία των πολιτών του, διότι τα έθνη έχουν πολίτες ενώ η παγκοσμιοποίηση θέλει υπηκόους και καταναλωτές. Και ελευθερία υπάρχει μόνο όταν υπάρχουν επιλογές για τους λαούς και τους πολίτες. Αν είσαι υποχρεωμένος να πωλήσεις την παραγωγή του βοδινού σου κρέατος στην Mac Donald's, ή να αγοράσεις τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους από την Monsado δεν είσαι ελεύθερος ούτε ως παραγωγός, ούτε ως καταναλωτής.

Αν ψηφίζεις μία κυβέρνηση η οποία όμως δεν είναι κυρίαρχη, διότι η πραγματική εξουσία βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Φραγκφούρτης, ή στις εκάστοτε αποφάσεις του Γερμανο-γαλλικού άξονα τότε δεν είσαι ελεύθερος ούτε ως έθνος. Αυτό λοιπόν θέλει και η παγκοσμιοποίηση: ελεγχόμενα έθνη, ελεγχόμενους πολίτες, ελεγχόμενη γνώση, ελεγχόμενες αγορές, ομοιογενοποίηση-τυποποίηση ανθρώπων και πολιτισμών.

Αν θέλουμε να πολεμήσουμε ουσιαστικώς την παγκοσμιοποίηση πρέπει να ενδυναμώσουμε τους μηχανισμούς και τους θεσμούς της εθνικής κυριαρχίας, να προστατεύσουμε τον Ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, να σταθούμε στο πλευρό της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και να αυξήσουμε τους βαθμούς ελευθερίας του Έλληνα πολίτη στην οικονομία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό.

Η λαϊκή κυριαρχία πρέπει να ασκείται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εν ονόματι του Ελληνικού έθνους και λαού. Δεν την παραχωρούμε στην απρόσωπη και πολυ-εθνική γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο Έλλην πολίτης εκφράζει την βούλησή του ψηφίζοντας και εκλέγοντας κυβέρνηση και πολιτική, αυτό είναι Δημοκρατία και εθνική κυριαρχία.

Διότι η Δημοκρατία έχει πάντα εθνική βάση καθώς λειτουργεί γύρω από το Δήμο και τον "όμαιμο-ομόγλωσσο-ομότροπο Λαό", ενώ τα υπερ-εθνικά μορφώματα και οι Αυτοκρατορίες είναι πάντα εχθρικές έναντι των εθνών και της ελευθερίας των πολιτών διότι δεν διαθέτουν καμμία νομιμοποιητική βάση. Αν θέλουμε σήμερα να υπερασπισθούμε την ελευθερία μας από την παγκοσμιοποίηση πρέπει να υπερασπισθούμε τον μοναδικό θεσμό που την κατοχυρώνει: το έθνος-κράτος.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ευημερία του Έλληνα πολίτη μειώνεται με την μείωση του Ελληνικού Α.Ε.Π. (διοχέτευση των χρημάτων μας προς τους ξένους και τους εγχώριους τοκογλύφους, μιζαδόρους και λαμόγια) και την μείωση των κρατικών δαπανών.


Η ευημερία του Έλληνα πολίτη μειώνεται με την μείωση του Ελληνικού Α.Ε.Π. (διοχέτευση των χρημάτων μας προς τους ξένους και τους εγχώριους τοκογλύφους, μιζαδόρους και λαμόγια) και την μείωση των κρατικών δαπανών.

Το διάγραμμα μπορείς να το «διαβάσεις» από αριστερά προς τα δεξιά και από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Η «φυσική» πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αντιγράφηκε από τους «γύπες» εφαρμόζοντας τεχνητές ανόδους και καθόδους ευημερίας των πολιτών σε κράτη ελέγχοντας τις κυβερνήσεις και το χρέος.

Στην εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι κατακτήσεις εδαφών και η αύξηση των υπηκόων σήμαιναν αύξηση των οικονομικών πόρων (τωρινό Α.Ε.Π.).
Όμως τα εκτεταμένα σύνορα απαιτούσαν φύλαξη μιας και οι «γείτονες» δεν είχαν πάντα φιλικές διαθέσεις.
Οι πιέσεις από τις Γερμανικές φυλές που βρίσκονταν πέρα από τον Ρήνο και τον Δούναβη, οι πιέσεις από τους Σασανίδες στα ανατολικά και οι φυσικοί περιορισμοί (ωκεανοί, έρημοι) και οι εσωτερικές έριδες κατάκτησης της εξουσίας αύξησαν το στρατιωτικό κόστος.
Πέρα όμως από το στρατιωτικό κόστος υπήρχαν και αστάθμητοι παράγοντες που έριχναν τα έσοδα του κράτους.
Σημαντικότερες και από τις στρατιωτικές ήττες (σε μια αυτοκρατορία που βασίζεται στην εργασία των ελεύθερων και των δούλων) ήταν οι δύο μεγάλες επιδημίες του 165-180 και του 251.

Όμως η μείωση του πληθυσμού και του στρατού που προκλήθηκε το 251 μ.Χ. αναγκαστικά έπρεπε να αναπληρωθεί επειδή η οικονομία και η άμυνα της αυτοκρατορίας θα είχε πολύ σοβαρά προβήματα.
Το πλήγμα στην οικονομία ήταν τεράστιο μετά την επιδημία με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά το ποσοστό ασημιού και χρυσαφιού στα νομίσματα των πολιτών και να προσληφθούν μισθοφόροι (οι οποίοι πληρώνονταν με χρυσάφι και όχι με το υποτιμημένο νόμισμα).
Στην σημερινή εποχή για να αποφευχθεί μια σύγχρονη ενεργειακή και γεωστρατιωτικοπολιτική «επιδημία» που θα αμφισβητήσει την ανάπτυξη της ισχύος των υπερδυνάμεων εφαρμόζουν τεχνητές επιδημίες για την παγκόσμια αρπαγή στρατηγικών πόρων από κράτη - προτεκτοράτα.
Με αυτόν τον τρόπο φυλάνε ανέγγιχτα σε χώρες όπως η αμερική τα στρατηγικά τους αποθέματα όπως πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα στρατηγικά μέταλλα και ορυκτά για να αποκτήσουν κυρίως αναπτυξιακό αλλά και στρατηγικό και οικονομικό πλεονέκτημα.
Η σημερινή εκστρατεία μεγάλων οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεων όπως της αμερικής για την απόκτηση οικονομικών και ιδίως ενεργειακών πόρων του πλανήτη γίνεται με αιχμή του δόρατος την στρατιωτική μηχανή, τους διεθνείς οργανισμούς τις τοκογλυφικές αγέλες, και τους λαθροεισβολείς.



Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σκέψεις απλού πολίτη για την ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας. Η ευημερία του Ελληνικού λαού μπορεί να επιτευχθεί μέσω του προστατευτισμού και του Εθνοκεντρικού πατριωτικού σχεδιασμού της παραγωγής.

πηγή: Ιδεοπηγή
το είδα στο αἰέν ἀριστεύειν
Γράφει ο Κλεισθένης
Ο θεός της Ελλάδας κάνει πάλι το θαύμα του. Οι αγορές δεν πρόκειται να μας ξαναδανείσουν. Οι υπευθυνοανεύθυνοι πολιτικάντηδες κάνουν ότι μπορούν για να ξαναβγούμε στις αγορές δλδ να ξαναδανειστούμε ανεβάζοντας το ήδη υπέρογκο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη. Τέτοιος «πατριωτισμός» είναι για φτύσιμο ή για γιαούρτωμα ή για αβγομαχίες.
Ευτυχώς για εμάς τους απλούς πολίτες οι αγορές δείχνουν απροθυμία στο να μας ξαναδανείσουν. Αυτές οι αποφάσεις τους έρχονται σαν «μάννα εξ ουρανού» γιατί έστω και αργά η Ελλάδα θα παραμείνει όσο είναι σήμερα δανεισμένη με προοπτική είτε να αποπληρώσει το χρέος (πράγμα αδύνατο για πολλούς οικονομολόγους) είτε να «κουρέψει» το χρέος αυξάνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο αποπληρωμής (το πιθανότερο σενάριο) είτε να αρνηθεί την αποπληρωμή του χρέους χαρακτηρίζοντάς το παράνομο και ειδεχθές (σενάριο που προϋποθέτει ηγέτη με «ούμπαλα»).
Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε στο μέλλον;
Οι τομείς όπου η Ελλάδα υπερέχει και μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον καταστροφικό εξωτερικό δανεισμό είναι λίγο-πολύ γνωστοί.
Η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ίσως και κάποιοι άλλοι.
Μία ισορροπημένη και διαρκής ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ ούτε στα πλαίσια της σημερινής ΕΕ. Αυτά είναι υπεύθυνα για το σημερινό μας χάλι.
Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η αποχώρηση απ’ την ΕΕ, ο προστατευτισμός της εγχώριας παραγωγής και ο περιορισμός της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων θα συγκρατήσουν τον κατήφορο και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα.
Η κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική είναι ο θάνατος της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Το σύνθημα ούτε ένα αγροτεμάχιο ακαλλιέργητο πρέπει να γίνει ένα απ’ τα βασικά. Η μετοίκηση των πολιτών απ’ τα αστικά κέντρα στην επαρχία μπορεί να δώσει και εργασία και παραγωγή και ανάπτυξη.
Το σκληρό και ακριβό ευρώ είναι η ταφόπλακα της ανταγωνιστικότητας, των εξαγωγών και του τουρισμού.
Η ύπαρξη απειλών κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας που μας αναγκάζουν να δαπανούμε υπέρογκα ποσά για την άμυνα πρέπει να εκλείψουν.
Η Ελλάδα οφείλει και δικαιούται να γίνει παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού. Η διεξαγωγή παγκόσμιων επιστημονικών και άλλων συνεδρίων μπορεί να γίνει στην Ελλάδα (τα ολυμπιακά ακίνητα τα ‘χουμε) καθώς και ανάληψη διοργάνωσης περισσότερων παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων.
Η παλιότερη πρόταση για μόνιμη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα μπορεί να γίνει όραμα για τους Έλληνες και βασική επιδίωξη για το μελλοντικό πολιτικό μας σύστημα.
Η Ελλάδα αν κατορθώσει να γίνει παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο κάθε επεκτατική προσπάθεια όσων επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα θα είναι μάταιη γιατί θα αντιδρά η παγκόσμια κοινότητα. Η Ελβετία όντας κράτος φύλαξης κεφαλαίων το ‘χει καταφέρει.
Η βιομηχανοποίηση της χώρας ούτε πέτυχε τις περασμένες δεκαετίες ούτε έχει πιθανότητες να πετύχει. Η μικρή και ευέλικτη παραγωγική μονάδα ήταν και είναι στο DNA των Ελλήνων.
Αν καταφέρουμε να είμαστε αυτάρκεις τότε μπορούμε χωρίς το άγχος των εισαγωγών να εξάγουμε τα πλεονάσματα. Ο υπάρχον ορυκτός πλούτος μπορεί να μας δώσει τεράστια ποσά αρκεί η εκμετάλλευσή του να γίνει σε συνεργασία με διεθνείς εταιρίες με πρώτο μέλημα το συμφέρον της χώρας.
Αγαπητοί εξουσιαστές δεν θέλουμε άλλα δάνεια, αφήστε μας να δουλέψουμε όπως ξέρουμε, όπως δούλεψαν οι πατεράδες και παππούδες μας. Μπορούμε να παράγουμε τόσα ώστε να ζούμε ανθρώπινα και να εξάγουμε προς άλλα κράτη.
Αυτές οι σκέψεις φυσικά είναι σκέψεις απλού πολίτη που δεν έχει πτυχία και διπλώματα αλλά αγάπη για τη δουλειά και την πατρίδα.
Ας έχουμε την υγειά μας και που ξέρεις κάποτε μπορεί να ζήσουμε ανθρώπινα στη χώρα μας την Ελλάδα.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι προδότες «μηδενίζουν» τους αγώνες, τον κόπο, το αίμα, τις θυσίες των παλαιότερων γενεών και ληστεύουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των επόμενων γενεών. Η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της Ελλάδας και ο προστατευτισμός είναι η μόνη λύση για να αντιστραφούν οι προδοτικές ενέργειες ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας.

Δε θα γίνουμε ζητιάνοι στον τόπο μας, ούτε θα
μας εξαναγκάσετε σε μετανάστευση στο
εξωτερικό προδοτορουφιάνοι πολιτικοί που
διαλύετε τα όνειρά μας, τις φιλοδοξίες μας, τις
οικογένειές μας, εξαθλιώνετε τις μεσαίες και
τις χαμηλέες τάξεις και ξεπουλάτε τα πάντα.

Η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων
της Ελλάδας είναι η μόνη λύση για να
αντιστραφούν οι προδοτικές ενέργειες
ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας.

Η άμεση δημοκρατία των ομοιογενών εθνών είναι
το αντίδοτο στο δηλητήριο της τυραννικής
εξουσίας που προωθείται από τα σκοτεινά κέντρα
εξουσίας.

______________________________________________________

Ο παπανδρέου προδοτικά ξεπουλάει στους τοκογλύφους τις μετοχές του Ελληνικού λαού στο κράτος και την κοινωνία στα πρότυπα που χάραξαν τα πρότυπά του π.χ. μένεμ.
Οι προδότες ξεπουλάνε την πατρίδα μας και την περιουσία που έφτιαξαν με κόπο, ιδρώτα και αίμα οι πρόγονοί μας.
Μην ανησυχείτε θα τα επανεθνικοποίησουμε όταν διώξουμε – φυλακίσουμε τους προδότες του Ελληνικού λαού.
Να πάρουμε το παράδειγμα του Αργεντίνικου λαού που έδιωξε τους προδότες της πατρίδας του αλλά και να θυμηθούμε την φράση που ακούστηκε στον Τρωϊκό πόλεμο «αἰδώς Αργεῖοι».
Η επανεθνικοποίηση των ξεπουλημένων, η κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικών νόμων και η αντιστροφή του κακού που προκάλεσαν τα λαμόγια στην Ελληνική κοινωνία είναι χρέος και ευθύνη μας ώστε οι επόμενες γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων να ζήσουν Ελεύθερα και να μπορούν να κάνουν όνειρα.
______________________________________________________

Καβάφης.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.


Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

______________________________________________________

Θα επιτρέψουμε στους «Τρώες να μας κάψουν τα πλοία»;
Ο Αίαντας θα μας ξαναφωνάξει «αἰδώς Αργεῖοι»;

Ο Αίαντας φώναξε «αἰδώς Ἀργεῖοι» πριν από χιλιάδες χρόνια. Το «καράβι» μας θα αφήσουμε να το «κάψουν» με το ξεπούλημα οι προδότες και οι «γύπες»;

Ο φοβισμένος, ο αποχαυνωμένος από την κυβερνητική μνημονιοπροπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και ο οργισμένος Ελληνικός λαός αφυπνίζεται συνειδητοποιώντας πως η επανεθνικοποίηση των στρατηγικών και μη τομέων της Ελλάδας που ξεπουλήθηκαν, ξεπουλιούνται και θα ξεπουληθούν είναι η μόνη λύση για να αντιστραφούν οι προδοτικές ενέργειες ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας.

Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά στο ξεπούλημα και αυτό θα γίνει με την συνειδητοποιήση ότι το ξεπούλημα σημαίνει 11.000.000 ληστείες διαρκείας από τους (λαθρο) πολιτικούς και ότι θα μονιμοποιήσει την εξαθλίωσή μας.

Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά στο ξεπούλημα προδίδουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γείτονες, τους συμπολίτες και τους συμπατριώτες μας με το ξεπούλημα της περιουσίας μας και την εξαθλίωσή μας αλλά τις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές.

Οι προδότες «μηδενίζουν» τους αγώνες, τον κόπο, το αίμα, τις θυσίες των παλαιότερων γενεών και ληστεύουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των επόμενων γενεών.

Θα επιτρέψουμε στους «Τρώες να μας κάψουν τα πλοία»;
Ο Αίαντας θα μας ξαναφωνάξει «αἰδώς Ἀργεῖοι»;

______________________________________________________


για τον προστατευτισμό και για προτάσεις εξόξου από την κρίση με την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής πατήστε εδώ.

Τα νέα μέτρα και νομοθετήματα ξυπνάνε στις ψυχές μας την αντίσταση εναντίον των νεοταξιτών.


Το παρακάτω σχόλιο το έκανα στο blog αλλενάκι στην ανάρτηση με τον τίτλο: Επίθεση διμοιριών ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, δακρυγόνα και γραμμές αεροψεκασμών ορατές

Λύση υπάρχει αλλά δεν την εφαρμόζουν οι κυβερνώντες.
Να πάνε τα σκουπίδια της Αττικής στη Μακρόνησο με φορτηγίδες.
Με αυτή τη λύση:
1). ο υδροφόρος ορίζοντας της Αττικής δεν θα μολυνθεί.
2). δεν θα επιβαρυνθεί η υγεία των ανθρώπων σε παρακείμενες περιοχές.

Υ.Γ. Οι κυβερνώντες με την ακρίβεια, την ανεργία, το κόψιμο του κοινωνικών υπηρεσιών, το κόψιμο των επιδομάτων, το κόψιμο των συντάξεων, με τους φόρους (έμμεσους και άμεσους), τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες από τους κυβερνώντες αλλά και αυτά που θα ανακοινωθούν λίγο αργότερα προσπαθούν να μας εξαθλιώσουν, να «τραβήξουν το ρευστό» από την εγχώρια αγορά και να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας, δηλαδή να ξεπουλήσουν την περιουσία μας.

Τα νέα μέτρα και νομοθετήματα ξυπνάνε στις ψυχές μας την αντίσταση εναντίον των νεοταξιτών.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μεγάλη η ανεργία στην Ελληνική κοινωνία.

το είδα στο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους



Η διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, μεταφράζεται πλέον σε αριθμούς που σοκάρουν. Και αν τολμήσουν, αν λέμε, να παρουσιάσουν τους πραγματικούς αριθμούς της ανεργίας, τότε θα αποκαλυφθεί και η τεράστια ζημιά που έχει κάνει η παρέα του Παπανδρέου στη χώρα. Δυστυχώς, κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να διαννοηθεί πως οι αριθμοί αντιστοιχούν σε ανθρώπους, σε οικογένειες που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
Το χειρότερο, που αδυνατεί να αντιληφθεί το κυβερνών τσίρκο, είναι πως οι αριθμοί των ανέργων συνεχώς αυξάνονται και απειλούν με κοινωνική έκρηξη που θα σαρώσει τα πάντα. Και τα πρώτα θύματα αυτής της έκρηξης θα είναι οι κυβερνώντες, οι βουλευτές και οι "παραφυάδες" που πάντα βρίσκονται γύρω τους. Ο καιρός για εκείνες τις πέτρες (στις οποίες είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Παπανδρέου προ... διετίας), πλησιάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Καιρός κάποιοι να αρχίσουν να παίρνουν τα μέτρα τους, αντί να επιβάλουν μέτρα στον Ελληνικό λαό...
Άλμα στο 15,1% σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση έναντι 14,8% τον Δεκέμβριο, σε νέο υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την Πέμπτη. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιανουάριο 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.267.584 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 756.795 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.302.315 άτομα.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 189.663 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (αύξηση 33,4%) και κατά 23.149 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 3,2%).
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 178.159 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (μείωση 4%), ενώ αυξήθηκαν κατά 33.820 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 0,8%).
Η ανεργία «μαστίζει» τους νέους σε ηλικία, καθώς στα άτομα ηλικίας 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιανουάριο εφέτος σε 37% (από 30,4% τον Ιανουάριο 2010). Στις ηλικίες 25- 34 ετών, η ανεργία είναι 21,3% (από 14,6% τον Ιανουάριο 2010) και στις ηλικίες 35- 44 ετών, το ποσοστό ανεργίας είναι 12,6% (από 9,7% τον Ιανουάριο 2010).
Στις γυναίκες, η ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλότερα ποσοστά έναντι εκείνης των ανδρών. Τον Ιανουάριο εφέτος, η ανεργία στις γυναίκες ήταν 18,8% (από 14,9% τον Ιανουάριο 2010) και στους άνδρες ήταν 12,4% (από 8,7% τον Ιανουάριο πέρυσι).
Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (ποσοστό ανεργίας 22,7% τον Ιανουάριο 2011 από 17,7% τον Ιανουάριο 2010), Νοτίου Αιγαίου (20,2% από 15,3%), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (19,3% από 10,9%), Κεντρικής Μακεδονίας (17,1% από 12,2%), Στερεάς Ελλάδας (17% από 11,8%) και Ιονίων Νήσων (17% από 19,1%). Μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται μόνον στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου, όμως, και εκεί υπερδιπλασιάστηκε σε ένα έτος (7,1% τον Ιανουάριο 2011 από 3% τον Ιανουάριο 2010). Στην Αττική, όπου είναι συγκεντρωμένοι τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία ανήλθε σε 14,6% τον Ιανουάριο εφέτος από 10,7% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρά στο 9,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Eurostat.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παράλληλες συναντήσεις σε εστιατόρια.




Ο πρετεντέρης συνάντησε τον παπακωνσταντίνου.
_____________________________________________________

το είδα εδώ ( από το blog http://udemand.wordpress.com/ )


“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια”
O Τζον Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε :
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε …

να…. γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο..
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο..Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.
το είδα εδώ ( από το blog http://udemand.wordpress.com/ )

Μαθήματα Δημοκρατίας και θάρρους από την Ισλανδία. Οι εγχώριοι μνημονιολάγνοι μονοδρομιακοί δε θέλουν να ακούσουν καν για επαχθές χρέος. Ονειρεύονται ή να πληρώνει ο απλός Ελληνικός λαός τα κλεμμένα τους (χρέος και ελλείμματα) «μέχρι τελευταίου σεντς», ή να κάνουν αναδιάρθρωση στα μέτρα των τοκογλύφων.

πηγή: netakias.wordpress
το είδα εδώ

Οι Ισλανδοί με 58% έδειξαν τους Γεννετήσιους Αδένες τους στους Δανειστές! Κι εμείς περιμένουμε ακόμη;

Οι Ισλανδοί με 58% έδειξαν  στο χθεσινό δημοψήφισμα έδειξαν τους Γεννετήσιους Αδένες τους στους Δανειστές!
Εμείς στην Ελλάδα, ακόμη περιμένουμε τον Σαμαρά να πει στον Μιχελάκη να βγάλει ανακοίνωση για τα φρουτάκια, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη να είναι στην Αξιωματική αντιπολίτευση, αφού δεν υπάρχει ΝΔ και την Παρασκευή να ψηφίζουν με τα δύο χέρια την κυβέρνηση.
Οι Ισλανδοί με τους οποίους έχω ξανασχοληθεί στο Παρελθόν (Οι Ισλανδοι είπαν όχι στο ΔΝΤ, και…ΣΩΘΗΚΑΝ!) όσο κι αν εγχώρια ΜΜΕ υποβαθμίζουν την πολιτική τους έκαναν απλώς το αυτονόητο!
Οσοι στην Ελλάδα μιλούν για “μονόδρομους”, για “αναθεωρήσεις” συνήθως λένε ότι άλλο Ελλάδα κι άλλο Ισλανδία, μα εσκεμμένα ξεχνούν τις ομοιότητες! Φυσικά και δεν χρωστάμε τα ίδια, ούτε έχουν τα διαρθρωτικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα, όπως το Δημόσιο, γραφειοκρατία, συνδικάτα, ελλείμματα, φακελάκια, μίζες κτλ.
Αλλά όπως είπε κι ο Ogmundur Jonasson, ο οποίος παραιτήθηκε από υπουργός Υγείας το περασμένο φθινόπωρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ΔΝΤ (σ.σ.Λοβέρδο μην κλαίς ΑΚΟΥ!)  : “Αυτή είναι μια διαφορά μεταξύ ανθρώπων και του Κεφαλαίου, το δικαιώμα ιδιοκτησίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ίσως χρειαζόμαστε λίγο επανάσταση – αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι Οικονομίας (σ.σ.ΛΑΜΟΓΙΑ) αντιπαθούν το δημοψήφισμα, γιατί είναι συμβολικό. Είναι άνθρωποι ΠΟΥ αμφισβητούν το δικαίωμα του Κεφαλαίου. “
Αυτό ακριβώς είναι που μας ενώνει με τους Ισλανδούς, ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι!
Οι ανθρώπινοι πόροι είναι οι ΜΟΝΟΙ που μπορούν να πληρώσουν τα χρέη, αλλά αυτό προυποθέτει πρωτίστως να επιβιώνουν! Αν υπήρχε λογική στο Κεφάλαιο οι ανθρώπινοι πόροι, θα ήταν η πρώτη προτεραιότητα του, η ευημερία κι η ανάπτυξη ξεκινάει από αυτούς , δεν υπάρχουν φόροι χωρίς … φορολογούμενους!
Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι σκέφτηκαν κι οι Ισλανδοί. Οι αγορές ρισκάρουν χωρίς όμως να θέλουν να αποδεχθούν ότι το ρίσκο εκτός από υπερκέρδη σε περιόδους ανάπτυξης (αειφόρου την έλεγαν!) έχει και την χασούρα, πως να το κάνουμε! Ακόμη και στα αμοιβαία που βλέπουμε στις διαφημίσεις γράφουν “ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ
Τι ακριβώς δεν έχουν καταλάβει κι εδώ στην Ελλάδα οι Δανειστές μας; Οταν πχ η Γερμανική Τράπεζα έδινε δάνεια-μίζες για τα υποβρύχια όσο το κόστος ενός ακόμη υποβρυχίου, δεν ήξερε ότι δεν υπήρχε εγγύηση ότι θα πάρει πίσω όλο το κέρδος που υπολόγιζε;
Γιατί κέρδος υπήρξε! Ολά αυτά τα χρόνια με τα swaps, τα Τ+3 στην δευτερογενή αγορά, έχουν βγάλει πολλαπλάσιες φορές το κέρδος τους από το αρχικό κεφάλαιο! Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν και τα αποφάγια!
Αυτός ακριβώς είναι κι ο συμβολισμός του ΟΧΙ των Βίκινγκς , πρώτα προστατεύουν την αγορά και την κοινωνική συνοχή τους κι αργότερα, αν έχουν, θα αποκαταστήσουν και τους δανειστές-τζογαδόρους. Εδωσε κανένας πίσω τα λεφτά σε όποιον έχασε στο χρηματιστήριο; Τώρα πως έρχονται με ένα μνημόνιο να αφαιμάξουν την χώρα;
Το πρόβλημα του μνημονίου, εκτός από το ότι “δεν βγαίνει” μαθηματικά, είναι ότι χτυπάει και την μόνη ελπίδα διαφυγής από την καταστροφή. Γιατί αλλιώς αντιμετωπίζεις την ύφεση με λεφτά κι αλλιώς εξαθλιωμένος και το σπίτι σου, στον πλειστηριασμό.
Σκεφτείτε μόνο όλα τα λεφτά που τράβηξαν από την Αγορά μόνο το 2010! Περαίωση, αυξήσεις φόρων, αυξήσεις καυσίμων, μείωση μισθών και συντάξεων, πληθωρισμός και που κατέληξαν; Σε ύφεση και μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων. Το 2011 τι θα κάνουν κι άλλες αυξήσεις φόρων; Το 2013 με την ανεργία στα ύψη;
Ακόμη και την αναδιάρθρωση που πολλοί οραματίζονται, ακόμη κι αυτή, θέλουν να την κάνουν στα μέτρα τους , δηλαδή μόνο με δικές μας απώλειες πάνω στο ήδη χαμένο μας εισόδημα!
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, αν ήταν οικονομικό η λύση θα είχε βρεθεί πριν μπούμε στο μνημόνιο, πτωχεύσεις και αναδιανομές του πλούτου γίνονται από την εποχή που ζούσαμε στις σπηλιές, από το Κυλώνειον Αγος στον Δράκοντα κι από εκεί τελικά ο Σόλων.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καθαρά πολιτικό, η πολιτική ελίτ και οι εργολάβοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά και να κερδίσουν (Real Estate) συνάπτοντας μια ανίερη συμμαχία-μνημόνιο με τα μεγάλα λαμόγια του εξωτερικού. Τραβάνε όλο το ρευστό από την αγορά και τις καταθέσεις μας, μέσω της φορολογίας και θα αγοράσουν μετά γη κι μετοχές για συμβολικά ποσά.
Το μνημόνιο δεν απέτυχε, η οικονομία ίσως, αλλά το μνημόνιο κι αυτοί που το ψήφισαν πέτυχαν όλους τους στόχους τους.
το είδα εδώ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Οι ερμηνείες των Εχθρολάγνων δικτατορίσκων, και η Πατριωτική απόφαση του προέδρου της Ισλανδίας.

Χάρη στον πατριωτισμό του προέδρου της Ισλανδίας και τις Δημοκρατικές διαδικασίες ο λαός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την βούλησή του μέσω δημοψηφισμάτων και όχι μόνο μέσω εκλογών, για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του.

Eκεί (στην Ισλανδία καί στην Ελβετία) η Δημοκρατία λειτουργεί καθώς τα δημοψηφίσματα δεν υπάρχουν μόνο στα «χαρτια - Σύνταγμα» αλλά βρίσκουν εφαρμογή.

Στην Ελλάδα τα Μ.Μ.ΚυβερνοΠροπαγάνδας και η εξουσία έχουν «γραμμένο» τον απλό Ελληνικό λαό κατα την διάρκεια της τετραετίας και γι΄αυτό μας ειρωνεύονται και μας βρίζουν.

Οι εκλογές, τα νομοθετήματα και οι αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας χρησιμοποιούνται για την νομιμοποίηση των παρανομιών τους (π.χ. αρπαγή δημόσιου πλούτου) και για την διατήρηση της τυραννίας της ολιγαρχίας, ενώ εμείς που εναντιωνόμαστε είμαστε για την ολιγαρχία «εχθροπαθείς».

___________________________________________________________


πηγή: akritas-history-of-makedonia

Το μοτίβο της αλλοίωσης και απόλυτης διαστρέβλωσης της Ιστορίας(μεταμοντερνισμός, εθνομηδενισμός), με σκοπό τη διαμόρφωση και τον έλεγχο της κοινής γνώμης, είναι πλέον πραγματικότητα.  Άλλωστε αυτό το blog έχει αναφερθεί πολλάκις για αυτό ζήτημα. Επιπρόσθετα, η ολοκληρωτική μαζοποίηση και η μετατροπή του ατόμου σε άβουλο και παθητικό δέκτη καθώς και ο αφανισμός των ανθρώπων όταν πηγαίνουν ενάντια στις επιθυμίες του «Οργουελιανού Μεγάλου Αδερφού» ή του «Χαξελιανού Μεγάλου Φόρντ» αποτελούν θέματα κοινά για κάποιον που είναι υποψιασμένος. Οι τρόποι που χρησιμοποιούν είναι πολλοί. Ένας πονηρός τρόπος να κρύβει κανείς την αλήθεια είναι να μιλάει ακατανόητα, μεταμοντέρνα.  Όποιος είναι πολύ δειλός ή πολύ αδέξιος για να πει ψέματα, εκφράζεται με ασάφεια.  Συχνά καταφέρνει έτσι τον σκοπό του, γιατί πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η υποβολή ερωτήσεων αποτελεί παραβίαση κάποιου κανόνα ευπρέπειας. Η συστολή, που κάνει κάποιον να ντρέπεται να υποβάλει ερωτήσεις, είναι αποτέλεσμα ντρεσαρίσματος. Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης, προφητικά  πριν 32 χρόνια, είχε πει ότι «η διαστρέβλωση των εννοιών και η χρησιμοποίηση των όρων είτε με άλλο, παραπλήσιο περιεχόμενο είτε ακόμη και με εντελώς αντίθετο του πραγματικού, είναι ένα ανυπολόγιστης άξιας όπλο στα χέρια εκείνων πού ξέρουν να το χειρισθούν».

Φυσικά  δεν υπάρχουν μόνο άτομα που εκφράζονται με ασάφεια για να μας αποκρύψουν την αλήθεια, αλλά ακόμα και...
οι θεσμοί(Κυβέρνηση, Κόμματα, ΜΚΟ, ΜΜΕ κλπ)  εκφράζονται σ' ορισμένες περιπτώσεις συγκεχυμένα, και μάλιστα επί ολόκληρες δεκαετίες. Αν κάτι το ασαφές επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά, οι περισσότεροι άνθρωποι το συνηθίζουν, σαν να ήταν κάτι το σαφές. Όσο ασαφέστερα γράφει ή μιλάει κανείς, τόσο περισσότερο καιρό μένει κρυμμένο το ψέμα που υπάρχει στα λόγια του.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λέξη «Ιθαγένεια». Υπάρχουν όμως και άλλες λέξεις, πιο ευρέως διαδομένες και καθημερινές στο λεξιλόγιο των «εχθρολάγνων».

Καταρχήν ξεκαθαρίζω από την αρχή ποιος είναι ο «εχθρολάγνος».
Είναι αυτός ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει «εχθρούς», «αντιπάλους», «εχθροπαθείς», «ρατσιστές», «πατριδοκάπηλους», «εθνικιστές» και γενικά αυτός που απορρίπτει με ολοκληρωτικό τρόπο των αντίθετων ως προς την ιδεολογία του. Είναι αυτός που  υπονομεύει το εθνικό κράτος,  τον Δυτικό Πολιτισμό,  τον Ελληνισμό, τις πραγματικές οικουμενικές αξίες του δικαίου, της ισότητας, της ελευθερίας.  Είναι αυτός που χρησιμοποιεί επιχειρήματα από επιθετικούς εθνικισμούς  όπως  ο Κεμαλισμός, ο Αλβανιανισμός,  ο Σλαβομακεδονισμός και ο Ισλαμισμός. Είναι αυτός που έχει κάνει σημαία την πολυπολιτισμικότητα, ξεχνώντας την Δυτική και κυρίως την  Ελληνική πολιτισμικότητα.

Έτσι λοιπόν, η πρώτη και μία από τις αγαπημένες λέξεις των πάσης φύσεως εχθρολάγνων, είναι  η «Δημοκρατία»(με ή χωρίς προσδιοριστικό στοιχείο).  Όχι με την ερμηνεία που δίνουν τα λεξικά(εκεί η συριζοκρατούμενη γλωσσοφυλακή του Διαδικτύου την έχει εκκωφαντικά ξεχάσει), αλλά με την ερμηνεία που δίνουν αυτοί. «Δημοκρατία» λοιπόν για αυτούς είναι η επιβολή της μειοψηφίας και η καθοδήγηση της πλειοψηφίας. Για αυτούς έχει διαγραφεί στο ότι η Δημοκρατία, βασίζεται  στην θεμελιώδη αρχή της πλειοψηφίας, αρχή  η οποία χαρακτηρίζεται και καθορίζεται ως δομή και κυρίως ως λειτουργία από την πεμπτουσία της, δηλαδή το δομικό της γνώρισμα. Αυτή η αρχή εφαρμόζεται σε όλες τις διαδικασίες και δράσεις θεσμών, οργανισμών, πολιτικών οντοτήτων και κρατών, καθ' άπασα την οικουμένη, κυρίως όμως στο δυτικό κόσμο, όπου από το διαφωτισμό και εντεύθεν, υπό την επίδραση της κλασικής Ελλάδας και της Αθηναϊκής Περικλέους Δημοκρατίας, είναι δομικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτικής κουλτούρας της Δύσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια τυραννία της πλειοψηφίας, επιβάλλονται πάντοτε συναινέσεις και συνεργατικές διεργασίες και αντιλήψεις, όμως στο τέλος επιβάλλεται διά της αρχής της πλειοψηφίας το γνωστό «ένας άνθρωπος μία ψήφος». Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας είναι, η ανταγορία, δηλαδή το δικαίωμα της διαφωνίας και των αντιπροτάσεων.  Στην Ελλάδα του ΔΝΤ, των ΜΚΟ, της Διαφθοράς και της Ανομίας,  ζούμε εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα της τυραννίας της μειοψηφίας ή των μειοψηφιών και των μειονοτήτων, κατά  τέτοιο τρόπο ο οποίος υπονομεύει καθοριστικά πολλές φορές και διαστρεβλώνει τη «δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας»  και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την ανταγορία.

Η δεύτερη λέξη η οποία βιάζεται βάναυσα και αμείλικτα, είναι η λέξη «εθνικισμός». Το τι  λέει  και πως την ερμηνεύουν ο Παπαθανασίου,  Άντονι Σμιθ,  τα Λεξικά ή ακόμα και οι δικοί τους όπως ο Χομπσμπάουμ,  Άντερσον και Γκέλνερ, αυτά είναι και θεωρούνται κλισέ για τους Εχθρολάγνους.  Άπαξ και δεν συμφωνείς μαζί τους είσαι «εθνικιστής». Για την ιστορία αναφέρω ενδεικτικά ότι για τον Γκέλνερ, «εθνικισμός» είναι μια «θεωρία πολιτικής νομιμότητας, η οποία απαιτεί τα εθνικά όρια να μη διαφέρουν από τα πολιτικά και, το κυριότερο, τα όποια εθνικά όρια στο εσωτερικό ενός δεδομένου κράτους —ενδεχόμενο που αποκλείεται ήδη τυπικά από την ίδια την αρχή στη γενική της διατύπωση— να μη χωρίζουν τους κρατούντες από τους υπολοίπους».  Βλέπετε εσείς κάτι το μεμπτό, το κακό και το δαιμονικό;

Μία άλλη λέξη που στις μέρες μας είναι στα φόρτε της, είναι η λέξη «πατρίδα» και «πατριώτης». Αυτή η λέξη ακούγεται κατά κόρο από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος φυσικά είναι γνωστός(αυτό συζητείται) για τις Κοσμοπολίτικες απόψεις και αντιλήψεις του.  Σε αυτήν την λέξη θα δεις οι εχθρολάγνοι, να χρησιμοποιούν και σύνθετες λέξεις όπως «πατριδοκάπηλος», «εθνοπατριώτης» κ.λ.π.. Πίσω όμως από τον «πατριωτισμό» τους, αποκρύπτεται η αδιαφορία τους για τους διπλανούς τους, για τους ανθρώπους της οικογένειας, της πόλης, του έθνους τους. Λατρεύουν μονάχα τον εαυτό τους κι ας προσποιούνται τους  «ανθρωπιστές». Δεν θέλουν να έχουν υποχρεώσεις αλλά μονάχα δικαιώματα, και τελικά δεν είναι ούτε πατριώτες ούτε κοσμοπολίτες.  Είναι εύκολο να αγαπάς τον αφηρημένο άνθρωπο κι όχι τον συμπολίτη σου, τον οποίο περιφρονείς ως  κοσμοπολίτης. Όπως έγραψε ο Κώστας Χατζηαντωνίου: Αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου δεν αγαπάς την ανθρωπότητα. Από το μέρος πάμε στο Όλον κι όχι από το Όλον … στο Όλον. Αληθινός κοσμοπολιτισμός χωρίς πατριωτισμό δεν μπορεί να υπάρξει, οδηγεί απλώς στην αφαίρεση και τον χυδαίο υλισμό, στον κυνισμό και τον αμοραλισμό. Ο «πατριωτισμός» των Ελλήνων εχθρολάγνων είναι κατά βάθος μία μορφή ρατσισμού, περιφρόνησης και σωβινισμού των συμπατριωτών τους.

Τελευταία λέξη-για το παρών άρθρο και όχι για τους εχθρολάγνους-, είναι αυτή του «Διαλόγου». Θεσμικά θα την βρεις  ως εφαρμογή στα ΜΜΕ , στην Δημόσια Διαβούλευση, στην Βουλή, στο πολιτικό σύστημα, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα. Πρακτικά δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. «Διάλογος» -πλην εχθρολάγνων- σημαίνει τη δυνατότητα συνομιλιών που θα προσδώσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα σε κάποιες απόψεις, θέσεις ή σε αιτήματα – θα προσελκύσουν το ευρύτερο ενδιαφέρον. Διαφωνούμε, όταν έχουμε κοινή βάση κατανόησης εννοιών, θέσεων ή αρχών και κάποιοι τις αποδέχονται, ενώ άλλοι τις απορρίπτουν. Μπορεί να διαφωνούμε και στον ορισμό εννοιών, θέσεων ή αρχών, αλλά έχουμε κοινή την αντίληψη του τι θέλουμε να ορίσουμε. Οι εχθρολάγνοι ξεχωρίζουν με το να επιτρέπουν την  βεβήλωση  τον διάλογο  ξεκινώντας με ειρωνείες, αποφυγή επιχειρημάτων,  αποφυγή απαντήσεων, αποφυγή διαλόγου με την κενοδοξία της προσωπικότητας και με μια άνευ ουσίας περιφρόνηση του «αντιπάλου».

Κλείνω με το εξής:
τελικά τι είναι πιο ειρωνικό στην χρεωκοπημένη Ελλάδα του 2011:
η δημοκρατία που γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική
ή
οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού που ζητάνε όλο και περισσότερο «δημοκρατία»;

ΥΓ: Ανοίγετε που και που κανά λεξικό, δεν είναι κακό, καλό θα σας κάνει. Βέβαια θα σας κάνει μισητό/τη στους  Εχθρολάγνους «αντιεχθροπαθείς».   Αλλά θα κάνει καλό στην  κριτική σας σκέψη, ώστε να μην τρώτε αμάσητα αυτά που σας σερβίρουν.

___________________________________________________________

πηγή: ellinopsychos

Με 58% κατά έναντι 42% υπέρ, ο λαός της Ισλανδίας καταψήφισε την αποπληρωμή των 4 δις ευρώ προς την Βρετανία και την Ολλανδία!

Το σχέδιο πληρωμής είχε στηρίξει η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Ο Πρόεδρος της χώρας όμως αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση και έτσι τέθηκε σε δημοψήφισμα.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοψήφισμα μετά την προηγούμενη καταψήφιση ενός ακόμη πιο αυστηρού προγράμματος αποπληρωμής το 2010.

Η αρχική σύμβαση υποχρέωνε την Ισλανδία να πληρώσει το δάνειο με 5,5% επιτόκιο εντός της περιόδου 2016-2024. Με βάση την νέα απορριφθείσα πρόταση ο χρόνος πληρωμής επιμηκύνεται στα 30 χρόνια με 3,3% επιτόκιο.

Η Ισλανδία είχε λάβει το δάνειο μετά από την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος ώστε να εγγυηθεί τις καταθέσεις 400.000 πολιτών. Αγγλικές και Ολλανδικές τράπεζες έπευσαν να εκμεταλευτούν την κατάρρευση του Ισλανδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ένα δάνειο που θα τους απέφερε κέρδη που θα υπέρεβαιναν τα 2 δις.

Παρά την εκστρατεία της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης της Johanna Sigurdardottir και το καρότο της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση, πρώτος ο Πρόεδρος της χώρας και έπειτα ο Ισλανδικός λαός είπαν όχι στους τοκογλύφους.

...η Ελλάδα τι κάνει;;;

Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει;
Δημοψηφίσματα κάνει;

ΕΨ

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»

πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


  • Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.

Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;

Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.

Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο.

Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους.

Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη σημαία, είμαστε νοικοκυραίοι, είμαστε νοματαίοι.

Ξέρεις από πού έρχεται η λέξη; Από το «ονοματαίος». Που σημαίνει νοικοκύρης με όνομα, άνθρωπος με βάση και ουσία.

Και πάνω απ όλα, αφεντικό της γης του και των προγόνων του.

Και πάνω απ τα άλλα, κτήτορας, ιδιοκτήτης κι όχι ενοικιαστής, του ιστορικού του χρόνου.

Εσύ δεν μας κάνεις. Δε μιλάς κανονικά, τη σπουδαία πολυδύναμη γλώσσα μας.

Δεν ταιριάζεις με τα χνώτα μας, είσαι ξένος.

Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ’ ακούς;

Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε Παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε Ίδιοι.

Μην κάνεις αστεία με τη γλώσσα μας γιατί είναι η σπουδαιότερη πάνω στον πλανήτη και καθαρίζει τις έννοιες και δίνει όνομα στα πράγματα και στις ιδέες, και φιλοξενεί ιδανικά και ποτίζει το Πνεύμα.

Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα.

Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό.

Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας.

Όλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα.

Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας.

Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας.

Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας.

Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!

Φύγε, δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Γύρνα εκεί που γεννήθηκες. Έχεις κι εσύ πατρίδα, τη σεβόμαστε, δεν ήρθαμε εκεί να στη διαλύσουμε, να την ξεπουλήσουμε, να την σβήσουμε απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.

Εσύ όμως ήρθες εδώ και παριστάνεις τον δικό μας χωρίς να είσαι. Λες ψέματα, δεν μας μοιάζεις, δεν μας ταιριάζεις. Φύγε, φύγε τώρα!

Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Και μας τα κάψανε αυτοί που σε έστειλαν για να διαλύσεις τη χώρα μας.

Έχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου.

Έχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.

«Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».


Εδώ το Πάσχα, το λέμε Λαμπρή, εδώ μαζί με τον Ιησού ανασταίνεται και η Περσεφόνη, εδώ η Ανάσταση είναι το άλλο πρόσωπο της Άνοιξης, εδώ οι Ποιητές μας, δίδαξαν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα τη διαφορά και την απόσταση ανάμεσα στο «βρίσκομαι», στο «είμαι» και στο «υπάρχω».

Κι ήρθες εσύ να τα διαλύσεις όλα, να τα ξεπουλήσεις όλα, να τα σβήσεις απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.

Το ξέρουμε δεν είσαι μόνος σου, αυτοί που σε στείλανε, σου ετοίμασαν και την προίκα σου στον τόπο μας εδώ και χρόνια.

Και μαζί σου, στείλανε και αρμαθιές, ασκέρια, ομάδες από δικούς σου που ψευτομιλάνε κι αυτοί τη γλώσσα μας, όπως όλοι οι υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας.

Όσο για τους άλλους, τους δικούς μας, τους Εφιάλτες, τους ΠηλιοΓούσηδες, τους Νενέκους, αυτούς, όση δύναμη κι αν νομίσουν πως έχουν, όση εξουσία κι αν έχουν αγοράσει με τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα, ξέρουμε καλά, τι θα τους κάνουμε.

Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξέρεις...

Εσύ κοίταξε τον εαυτό σου μονάχα, τίποτε άλλο. Και φύγε. Φύγε τώρα. Δεν είσαι δικός μας.

Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Μη νομίσεις ότι θα τα καταφέρεις με τίποτε μισθοφόρους. Μας έχει ξανατύχει. Και τους περάσαμε απ τη μηχανή του κιμά.

Μην πιστέψεις ότι θα σε αφήσουμε να πουλήσεις την πατρίδα μας. Μην ξεγελαστείς ότι έχεις κάποια δύναμη.

Τίποτε εδώ μέσα δεν σου ανήκει. Ούτε ο Στρατός Μας, ούτε το Ναυτικό Μας, ούτε η Αεροπορία Μας, ούτε το Λιμενικό Μας, ούτε η Αστυνομία Μας, ούτε η Πυροσβεστική Μας, κατάλαβες;

Φύγε τώρα, δεν είσαι δικός μας, άδειασέ μας τη γωνιά, δεν σε θέλουμε.

Φύγε όσο είναι καιρός. Νιώσε το, μέσα στο όποιο μυαλό σου. Για να μην το νιώσεις στο πετσί σου.

Φύγε από δω. Δεν σε θεωρώ προδότη. Είσαι καλός πατριώτης. Υπηρετείς την πατρίδα σου κι εσύ, όπως κι εγώ, αυτή τη στιγμή. Είμαστε κι οι δυό πατριώτες.

Αλλά σε διαφορετική πατρίδα ο καθένας…

Φύγε λοιπόν, τώρα, όσο είναι καιρός...

Φτάνει με σένα. Για τους «άλλους» θα φροντίσουμε εμείς. Μην ανακατεύεσαι στα δικά μας πράγματα..

Φύγε, ΤΩΡΑ!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά; Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

το είδα εδώ: http://www.pentapostagma.gr/2010/09/blog-post_580.html

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν επί Σημίτη κάθε λέξη που άρχιζε από -εθν… και -ελλ… ‘εγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον
“εκσυγχρονισμό”. Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ’ αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε “εκπαίδευση”;
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.


Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για …επενδύσεις.


Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;


Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”;
Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλο-μπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους κανόνες διατροφής.


Κατaλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;


Κατάλαβες τώρα τι σημαίνουν για ‘κείνους “επενδύσεις”;
Με δημόσιο χρήμα, σε δημόσιο χώρο, με κρατικές επιδοτήσεις φτιάχνουν έργα που σε βάζουν να τα πληρώνεις για τρεις ζωές σ΄αυτούς που το παίζουν εργολάβοι. Τους έφτιαξες καινούριο αεροδρόμιο ενώ είχες, τους χάρισες και τον εθνικό σου αερομεταφορέα επειδή ήταν “μορφονιοί” και ‘ξέραν καλύτερα να στήνουν σιδεριές και να στρώνουν άσφαλτο από τη ΜΟΜΑ.


Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι;
Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα – Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο’ που παριστάνει τον εργολάβο.


Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.


Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις “άγιες οικογένειες” του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ’ έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.


Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά;
Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.
Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και tο ξέρουν.
Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Θυμηθήτε το, κάνουν γ ε ν ο κ τ ο ν ί α και το ξέρουν.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΣΠΙΤΙ (21τμ2) ΚΑΤΑΚΟΙΤΟΥ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 5.000 ΕΥΡΩ!

το είδα εδώ: http://olympia.gr/2011/04/06/horcaaaa-2/
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Η ανάλγητη, ανήθικη και κοινωνικά απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών προς τους Έλληνες πολίτες επιβάλει τους δικούς της κατοχικούς κανόνες στην κηδεμονευόμενη χώρα του Δ.Ν.Τ. Την ώρα που βοά το πανελλήνιο για τις σκανδαλώδεις ευεργεσίες και διαγραφές χρεών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς παλιούς του φίλους, υπάλληλοι του συνοδεία δικαστικών επιμελητών εισβάλλουν σε σπίτια πολιτών και τα βγάζουν στο σφυρί για οφειλές που ισούνται με το μισό μισθό ενός βουλευτή. Σύμφωνα με «έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας» που έχουμε στη διάθεση μας, στις 9 Μαρτίου 2011 «εκτελεστές» της ΔΟΥ ΙΘ’ Αθηνών με το έγγραφο υπό μάλης κατάσχεσαν το σπίτι ενός ταλαιπωρημένου βιοπαλαιστή μόλις 21τμ2. Η υπόθεση παρουσιάζει και απάνθρωπες πτυχές αφού κατά τις πληροφορίες μας ο φορολογούμενος πολίτης το τελευταίο χρονικό διάστημα αδυνατούσε να αποπληρώσει τα χρέη του λόγω σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που τον κρατούσε καθηλωμένο στο κρεβάτι. Γεγονός που τον καθιστούσε και ανήμπορο να εργαστεί.
Σύμφωνα με τον πίνακα καθορισμού χρεών, το θύμα της επαίσχυντης φορολογικής επιδρομής όφειλε 2.882,43 ευρώ από  φόρο εισοδήματος του 2008 και 1.483,56 ευρώ για το 2010. Μετά τις προσαυξήσεις το φοβερό χρέος του σκληρού και αδίστακτου φοροφυγά(!) έφτασε στο ποσό των 5.145,09 ευρώ. Η προϊσταμένη δικαστικού της συγκεκριμένης εφορίας και ο διευθυντής τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί τον Έλληνα Άλ Καπόνε της γειτονιάς του Γκύζη και κατέβασαν τον αντίχειρα του Ρωμαίου αυτοκράτορα για να του πάρουν τα υπάρχοντα και να του τα βγάλουν στο σφυρί. http://olympiada.files.wordpress.com/2010/12/001.jpg?w=465&h=303
Το πρωινό της 9ης Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9 το πρωί ήταν το πιο εφιαλτικό για τον ιδιοκτήτη ενός μικρού διαμερίσματος στην οδό Γκύζη. Ακολουθώντας όλα τα νόμιμα και με αδιαμφισβήτητη επαγγελματική συνείδηση, ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ με την συνοδεία ως μάρτυρα(έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις)συνταξιούχου δικαστικού επιμελητή(για να συμπράξει στην κατάσχεση και στην εκτίμηση)πήγε στην οικία και επέβαλε την αναγκαστική κατάσχεση. Κατά το έγγραφο, το σπίτι ήταν ισόγειο και ο οφειλέτης το είχε αγοράσει το 2009. Δηλαδή πρόλαβε να το χαρεί δύο χρόνια. Το ακίνητο εκτιμήθηκε για το ποσό των 32.000 ευρώ ενώ σαν πρώτη προσφορά ορίστηκε από τα αρμόδια φορολογικά στελέχη το ποσό των 24.000 ευρώ.
Κι όλα αυτά την ώρα που μεγαλογιατροί, καρχαρίες του κέρδους και μεγαλοεπιχειρηματίες κατακλέβουν το ελληνικό δημόσιο με αδήλωτα πλούτη ενώ μεγιστάνες των αποταμιεύσεων και λαμόγια της πολιτικής στήνουν off shore εταιρείες ληστεύοντας επί δεκαετίες τον ελληνικό λαό. (κλικ στις εικόνες για μεγένθυση)

 
back to top